Nätverket Årstafältet!

För en landskapspark med plats för alla

Kaj Karlsson
 • Manlig
 • Bandhagen
 • Sverige
Dela på Facebook Dela

Kaj Karlssons vänner

 • Marina Hellstrand
 • Patrik
 • helene arebert
 • Martina Asplund
 • Henrik Ström
 • kerstin denckert
 • Barbro Cohen
 

Kaj Karlssons sida

Senaste aktivitet

Blogginlägg av Kaj Karlsson
Jan 17, 2014
Kaj Karlsson har lagt upp ett evenemang
Miniatyr

Medlemsmöte Nätverket Årstafältet! på Årsta folketshus i foajén vid Javasavi

12 Februari 2014 från 18.30 till 20.00
Plats: Årsta folketshusfoajén vid JavasaviOBS! Alla som betalar in årets medlemsavgift innan 31 jan är med i utlottningen av glasäpplet ”Årsta Vilda”, för inbetalning se nedan.På dagordningen:– Utlottning av glasäpplet ”Årsta vilda”– Protest mot att DP 93045 rivs upp– Verksamhetsplan för 2014Varmt välkomna!Se mer
Jan 17, 2014
Henrik Ström kommenterade Kaj Karlsson\s blogginlägg Fornminnet Göta landsväg och allt övrigt på bilden försvinner om den nya planen för en ny stadsdel på Årstafältet blir verklighet!
"Visst. Och även om Apeln (fotots nedre vänstra hörn) inte kapas jäms med grundvattenytan dag ett så har staden publicerat bilder som visar rader av planterade träd några få meter från fornminnets…"
Jan 16, 2014
Blogginlägg av Kaj Karlsson
Jan 15, 2014
Kaj Karlsson har lagt upp ett foto
Jan 15, 2014
Blogginlägg av Kaj Karlsson

Nobelpristagare Paul Krugman på webb-tv nliv.se/webbtv

Intressant artikel i SVD i dag: Nobelpristagaren Paul Krugman sammanfattar sin bild av världsekonomin.... Undrar hur man ska kunna sälja 4 000 bostäder på Årstafältet i en fuktig sänka utan utsikt, inklämda mellan miljonprogram och industriområden...Se mer
Jan 11, 2014
Blogginlägg av Kaj Karlsson
Dec 27, 2013
Kaj Karlsson har lagt upp ett evenemang

Medlemsmöte Nätverket Årstafältet! på Föreningshuset

14 Januari 2014 från 18.30 till 20.00
2014 första medlemsmöte! Kl 18.30. Plats föreningshuset i Årstafältets koloniområde.På agendan:– Medlemsvärvning– Protest mot att DP 93045 rivs upp– Verksamhetsplan för 2014:4 maj Gökotta, fågelskådning på Årstafältet.25 maj Drakfest med drakverkstad för barn och unga.6 juni Kulturhistorisk vandring på Göta Landsväg över Årstafätlet 14 juni Bakluckeloppis på Årstalänken.21 juni Bakluckeloppis på Årstalänken.28 juni Invigning av organic skatepark.18 juli Slåtterölet, historisk familjefest och…Se mer
Dec 13, 2013
Kaj Karlsson visades
Aug 14, 2012
Birgitta Adolfsson kommenterade Kaj Karlsson\s blogginlägg Vintermorgon kl 8.00
"Dagen gryr, underbart!"
Feb 1, 2012
Blogginlägg av Kaj Karlsson

Vintermorgon kl 8.00

Hur kallt den än är, vilket väder det än är så hittar du alltid hundägarna och hundarna ute på fältet. Här en morgonpromenad vid apeln.Se mer
Feb 1, 2012
Birgitta Adolfsson skickade en kommentar till Kaj Karlsson
"Söderorts grönområden och koloniområden är hotade!Vi håller en ljusmanifestation på Göta landsväg för de koloniområden, grönmarker och parker som riskerar att försvinna i…"
Okt 11, 2011
Kaj Karlsson kommenterade Teres Lindberg\s blogginlägg Socialdemokraternas syn på Årstafältet i stadsbyggnadsnämnden
""Det är glädjande att planeringen för en landskapspark i Årsta kan drivas vidare igen" Vad menar människan? Det kommer ju inte att bli en landskapspark, det projektet är nedlagt. Det kommer att bli en ny…"
Jul 1, 2010
Birgitta Adolfsson kommenterade Kaj Karlsson\s blogginlägg Samrådet - vilka var svaren?
"Till remissinstanser och "närstående" sakkunniga Den 23 juni lämnas en sammanställning till Stadsbyggnadsnämnden av samrådet om Årstafältet - och därefter fattas beslut om fortsatt…"
Jun 17, 2010
Bitte Fossbo kommenterade Kaj Karlsson\s blogginlägg Samrådet - vilka var svaren?
"När du hunnit hit, läs alla kommentarerna igen, l-å-n-g-s-a-m-t och n-o-g-g-r-a-n-t!! Här finns flera myndigheter och ansvariga som inte helt förstått konsekvenserna av vad de faktiskt tillstyrker! Det är dags…"
Jun 12, 2010
Henrik Ström kommenterade Kaj Karlsson\s blogginlägg En häger besökte Årstafältet
"Idag f 11 är vi ytterligare några som har sett Hägern för första gången i år. Under minst en kvart stolpade den omkring och fiskade fisk utan framgång. Plötsligt flaxade den till och vankade bort…"
Jun 11, 2010

Kaj Karlssons Bilder

Laddar…
 • Lägg till Bilder
 • Se alla

Kaj Karlssons blogg

Kallelse till medlemsmöte

Upplagd den 17 Januari 2014 klockan 18.30

Nobelpristagare Paul Krugman på webb-tv nliv.se/webbtv

Intressant artikel i SVD i dag: Nobelpristagaren Paul Krugman sammanfattar sin bild av världsekonomin.... Undrar hur man ska kunna sälja 4 000 bostäder på Årstafältet i en fuktig sänka utan utsikt, inklämda mellan miljonprogram och…

Fortsätt

Upplagd den 11 Januari 2014 klockan 13.30

Vintermorgon kl 8.00

Hur kallt den än är, vilket väder det än är så hittar du alltid hundägarna och hundarna ute på fältet. Här en morgonpromenad vid apeln.

Upplagd den 1 Februari 2012 klockan 2.48 — 1 Inlägg

Kommentarplank (3 kommentarer)

Du måste vara medlem i Nätverket Årstafältet! för att lägga till kommentarer!

Gå med i Nätverket Årstafältet!

Klockan 10.32 den 11 Oktober 2011, Birgitta Adolfsson sade ...
Söderorts grönområden och koloniområden är hotade!
Vi håller en ljusmanifestation på Göta landsväg för de koloniområden, grönmarker och parker som riskerar att försvinna i söderort.

Nätverket Årstafältet! bjuder in till en pumpaparad och ljusmanifestation på Göta Landsväg måndag den 31 oktober kl 19.00.
Parad, musik, grill och öppen scen där vi kommer få höra representanter från olika platser i söderort.

-  Årstafältet är redan naggat i kanten. Vi har idag bara sett en bråkdel av det som kommer förändras i söderort. Årstafältet  sin nuvarande storlek, förädlat till rekreationsområde och landskapspark kommer att behövas för de kommande exploateringar runt omkring, säger Bitte Fossbo, ordförande i Nätverket Årstafältet!

För tio år sedan beslutade Stockholms stad att utveckla Årstafältet till en landskapspark. I dag vill vissa politiker att bygga bostäder för 10 000 på grönområdet, vilket riskerar att förstöra inte bara landskapsparken utan också den historiskt viktiga Göta Landsväg.

Vi manifesterar innan det är försent. För att påminna våra politiker som är helt frånvarande om att vi ser vad de håller på med och att det inte kommer ske i det tysta. Vi vill ha inflytande och dialog!

- För några år sedan var Rågsveds friområde så värdefullt att det skulle bli naturreservat. I dag struntar man i detta och exploaterar så att man för alltid kommer att förlora de värden som annars är så svåra att finna i en stads närhet, tillgängliga för alla att uppleva, inte bara för de som kan köpa sitt radhus på denna natursköna plats. Säger Eva Wesslen från Kräpplagruppen som arbetar för att rädda kolonilotterna och göra Rågsveds friområde till ett naturreservat.

– I och med att man bygger fler bostäder så behövs det fler koloniområden inte färre, säger Lars Oscarsson, ordförande i Koloniträdgårdsförbundet.


- Istället för att vi kolonister skall känna oss hotade till vår existens så skall man tvärtom skapa nya kolonilotter. En koloniområde ger energi till människor, säger Conny Mörke, ordförande för Snösätra norra fritidsträdgårdsförening.

Var är Sten Nordin? Stockholms finansborgarråd, du som var med att få igenom landskapsparken på Årstafältet. Var är du nu när dina planer inte genomförs. Kom ut och förklara dig.

Var är Per Ankersjö. Stockholms miljöborgarråd. Biologisk mångfald tillhör ditt ansvarsområde. Var är du nu när grönområde efter grönområde hotas?

Stadsbyggandsborgarråd Regina Kevius, kom ut till söderort och förklara varför vi behöver färre grönområden, färre ostörda platser, mindre inflytande över vår närmiljö. Förklara varför ett grönområde är ett "otryggt samband".


Arrangör Nätverket Årstafältet!
Nätverket Årstafältet! är en partipolitiskt obunden förening som drivs av medborgare med syfte att utveckla hela Årstafältet till landskapspark. Arbetet genomförs av ideella insatser, medlemsavgifter, projektstöd och sponsring.
arstafaltet@hotmail.com

Kontaktpersoner
Bitte Fossbo, ordförande Nätverket Årstafältet!
Klockan 13.29 den 6 Oktober 2009, Birgitta Adolfsson sade ...
Försökte lägga upp ett nytt evenemang om Natruguidning från SLU, verkar inte fungera?!
Klockan 7.24 den 20 Augusti 2009, Birgitta Adolfsson sade ...
Varmt välkommen!!!

 
 
 

© 2017   Created by Kaj Karlsson.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor