Nätverket Årstafältet!

För en landskapspark med plats för alla

Det behövs advokater nu för att rädda Årstafältet samt nya metoder att vinna offentligt stöd

Hej!

Jag blir verkligen bekymrad när jag läser att en ny detaljplan remissbehandlas, trots att det redan finns en gällande detaljplan, som i sin tur stipulerar upprättandet av en genomförandeplan. När makthavarna inte längre bryr sig om gällande demokratiska lagar och praxis, måste vi kunna möta dem på den juridiska nivån.

Jag anser att vi på grund av den fortsatta negativa utvecklingen för Landskapsparkens förverkligande krävs att vi skaffar advokathjälp för att kunna få rätt mot kommunen. Det är svårt för oss vanliga medborgare att få rätt när vi har rätt och till detta krävs uppenbarligen juridisk spetskompetens.

Det finns ju numera även en europarätt och den advokathjälp vi behöver kan också titta på vilka möjligheter det finns att driva ärendet vidare på europanivå. Jag tror att när ett lands valda organ inte respekterar de lagar som styr den kommunala beslutsgången och förvaltningen som i fallet Årstafältet, kan EU:s juridiska organ ha synpunkter. Det är ju för övrigt inget ovanligt att Sverige tvingas ändra i egen praxis på olika områden efter beslut på europanivå.

För att förstärka opinionsarbetet har jag även funderat på, om man kunde starta återkommande torgmöten inne i Stockholms city Så kallade måndagsmöten hölls t.ex. på Norrmalmstorg för att driva opinion för baltstaternas frigörelse under sovjettidens sista år.

Lycka till!

Jan Olof Jonson

Visningar: 64

Kommentera

Du måste vara medlem i Nätverket Årstafältet! för att lägga till kommentarer!

Gå med i Nätverket Årstafältet!

Kommentar av Birgitta Adolfsson den 12 April 2013 kl. 14.29

Lycka till?! Vi hjälps väl åt? På dagordningen ligger närmast överklagan och ja, det ser ut som om vi kommer kunna finansiera en advokat… Det vore bra om du engagerar dig i gruppen, vill du?

© 2018   Created by Kaj Karlsson.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor