Nätverket Årstafältet!

För en landskapspark med plats för alla

Visningar: 141

Kommentera

Du måste vara medlem i Nätverket Årstafältet! för att lägga till kommentarer!

Gå med i Nätverket Årstafältet!

Kommentar av Henrik Ström den 26 Juli 2011 kl. 23.57
Vid sitt andra besök i dag berättade Ebbas (schäfer f. 2004) matte och husse att hon, en väluppfostrad herdehund, börjar gny av besvikelse om man försöker passera Årstafältet i bil utan rastrunda.
Kommentar av Birgitta Adolfsson den 26 Juli 2011 kl. 22.45

Epsteins STHLM – ”Mörka moln över Årstafältet”

http://www.dn.se/blogg/epstein/2011/07/18/morka-moln-over-arstafaltet/

Tack för en fin artikel om Slåtterölet 2011, och att ni kom trots regn och rusk! Årstafältet drar och engagerar! Det kan man se inte minst på hur många har kommenterat artikeln. Som vanligt hörs en del beska och okunniga kommentarer om Årstafältet. En del känner inte till platsen andra verkar referera till den förlegade bilden om ett avskuret och otillgängligt Årstafält som de förr passerade med bil. (OBS! omgärdade trafikleder som skar av fältet från bebyggelsen och all biltrafik försvann för snart tio år sedan!!!) I takt med att söderort förtätas och ger plats för fler brukas Årstafältet av allt fler medborgare. Här sker olika evenemang, sport, lek, odling, vistelse – daglig, nära rekreation för allt fler medborgare i söderort. De som brukade passera i bil vet förmodligen inte heller att Årstafätlet håller på att utvecklas till landskapspark enligt antagna och gällande detaljplanen. Årstafältet och den generösa parken behövs det förstår man om man har fantasi och empati och kan se i ett längre och vidare perspektiv.

Kommentar av Henrik Ström den 24 Juli 2011 kl. 11.29
Slåtter-ölet är alltid bra oavsett vädret även om jag kan vänta till 1795 för att sitta på Liljeholmens värdshus och glo på fyrverkerier. Men själva hässjan ser en aning hängig ut anser jag. Stort tack, förstås, till alla som ryckte ut akut efter senaste vandalisering. Vid tillfälle och under ordnade former förordar jag en timme med räfsa och en timme med högaffel. Om den biologiska mångfalden kräver att ängen slås samma dag varje år kan vi väl låta hässjan stå en bra bit in på hösten (så länge vi inte lägger vinterfordret på skullen) förutsatt att den pryder sin plats?

© 2018   Created by Kaj Karlsson.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor