Nätverket Årstafältet!

För en landskapspark med plats för alla

I förra veckan av  tidningen Årsta Enskede (nr 17) har tre ”experter” fått uttala sig i en artikel. I artikeln svartmålas medborgare som värnar sin hembygd. Som företrädare för en de protestgrupper man syftar till, hoppas jag att tidningen ger mig plats att svara (texten är i dag inskickad till tidningen).
Ola Anderson (stadsutvecklingsdebattör med tydliga sympatier för Yimby) menar att man alltid ska misstro lokala oppinionsgrupper som inte samtidigt bryr sig om hur bostadsfrågan ska lösas. Stadsplanerare Anna Mohlén Thorsson (företaget Ramböll) framhåller som vore det en sanning att vi behöver bygga tätare för att klara klimatproblematiken och Anna Wersäll (Handelskammaren, en penningstark lobbyorganisation för företagare. Som bl a ligger bakom den rapport som ligger till grund för utredningen om bebyggelsen på Årstafältet) slår fast att ”ofta är det personer som har tid som vill säga emot” ”dessutom sprids ofta mycket dessinformation inom de här protestgrupperna”.
Ola, både du och jag vet att medborgare har en demokratisk rättighet att delta och påverka de förändringar som sker. Medborgarnas synpunkter ska enligt lag ska väga lika tungt som t ex företagares intressen. Däremot finns inget i lagen som säger att det ligger på enskilda medborgare att lösa bostadsfrågan.
Anna Molén Thorsson, det finns faktiskt inga vetenskapliga belägg för att den täta staden är den hållbara staden (enl Josefin Wangel, fil.dr och forskare vid KTH). Detta är alltså en myt!
Anna Wersäll, eftersom jag är en av dem du syftar till, vill jag lyfta fram att jag inte har tid, utan jag tar av min fria tid, för att protestera och dela med mig varför, då jag reagerar på stadsutveckling som tagit fel spår. Vilken dessinformation Anna Wersäll syftar att protestgrupper sprider står oklart. Jag kan bara konstatera att det är tråkigt att hon tar sig friheten att generellt baktala de medborgare som värnar sin hembygd och vill delta i den utveckling som sker av staden. För vem annars är staden för?
Sist men inte minst vill jag lyfta fram att Nätverket Årstafältet! ej är mot bebyggelse. Vi är för att utveckla Årstafältet till en landskapspark för alla, enligt gällande detaljplan – DP 93045 – Yes in my backyard!

Birgitta Adolfsson, ordf i Nätverket Årstafältet!

http://pdf.direktpress.se/flashpublisher/magazine/10470

Visningar: 72

Kommentera

Du måste vara medlem i Nätverket Årstafältet! för att lägga till kommentarer!

Gå med i Nätverket Årstafältet!

Kommentar av Birgitta Adolfsson den 7 Maj 2014 kl. 18.43

Jag menar att teten är en insändare, som svar på en artikel i tidningen, se ovan i mitt blogginlägg:

I förra veckan av  tidningen Årsta Enskede (nr 17) har tre ”experter” fått uttala sig i en artikel. I artikeln svartmålas medborgare som värnar sin hembygd. Som företrädare för en de protestgrupper man syftar till, hoppas jag att tidningen ger mig plats att svara (texten är i dag inskickad till tidningen).

Kommentar av Anna Gustin den 7 Maj 2014 kl. 17.07

Menar Du att Din artikel ligger ute i någon tidning….där jag kan lägga min kommentar (likväl som här) ?

Kommentar av Birgitta Adolfsson den 7 Maj 2014 kl. 16.16

Anna, kan du inte skicka in en kommentar till artikeln du med!? Jag skickade direkt till journalisterna.

Michael Toll <jannische@direktpress.se>, Michael Toll <michael.toll@Direktpress.se>

Kommentar av Anna Gustin den 7 Maj 2014 kl. 9.59

Jag undrar också ofta över varför media inte pekar på den självklara kopplingen mellan ALLA politikers behov av att få in fler människor i sina kommuner? Varför beskriver journalisterna inte den övertydliga anledningen? Politiker skriker efter ökad tillväxt…det är deras enda och största fokus. För att öka tillväxten behövs fler skattebetalare, alltså fler shoppingenheter som kan hålla byggbolag, banker och börser i rullning. Allt för att inte det ekonomiska systemet ska krascha. MEN om människor skulle börja se kopplingarna och INSE att det finns andra vägar att gå än den som partipolitikerna förespråkar…då skulle förstås hela det partipolitiska systemet komma i gungning. Vi ger ju dem "öppna mandat" i 4-årsperioder…utan att egentligen veta vad de tänker göra med våra skattepengar.
Igår såg jag en rubrik som löd: "Bostadsbrist på Söder". Den är ju rent humoristisk….man kan säga så här…politikerna vill ha in 100.000 fler shoppingenheter på Söder…vad ska "vi" göra…Yimby: "bygga höghus såklart"
För vi ställer såklart alla upp på "The economical world of warcraft" där vi alla är slavar till förmån för eliten i världen…som inte känner några nationsgränser…i alla länder har de sitt verktyg, börserna, som hjälper dem att exploatera människor och natur. I alla länder hjälper de politiska systemen dem (och vi märker ingenting)…vi rusar på i våra ekorrehjul och sväljer allt som journalisterna levererar från det partipolitiska systemet. SUCK…och dubbelSUCK!

© 2018   Created by Kaj Karlsson.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor