Nätverket Årstafältet!

För en landskapspark med plats för alla

Birgitta Adolfsson kommentarer

Kommentarplank (18 kommentarer)

Du måste vara medlem i Nätverket Årstafältet! för att lägga till kommentarer!

Gå med i Nätverket Årstafältet!

Klockan 16.38 den 9 November 2012, Göran Carlström sade ...

Låter KALLT...
VI är känsliga (instrumentet och jag) men vi ställer gärna upp i något (gärna inomhus)

och är väldigt human prismässigt. M;ycket (till dej )

Klockan 11.31 den 1 November 2012, Göran Carlström sade ...

npsalmodikonforbundet.se

kolla "stockholmsgruppen".

Klockan 19.34 den 29 November 2011, Alf Andersson sade ...

Klockan 16.54 den 8 December 2010, irene gustafsson sade ...
Jag har nu betalt 100 kr till kontot,hur få almenacka+medlemsskap
Klockan 11.21 den 13 Mars 2010, Kerstin Sköld sade ...
Hej, jag hittat ert nätverk av en slump när jag googlade efter en artikel om Årstafältet. Artikeln skrev jag någon gång på 90-talet.
Klockan 13.37 den 1 September 2009, Henrik Ström sade ...
Visst kan jag kasta men först ville jag ha napp på min lilla provokation, gärna från dig eller Jonas. (Killarna var kanske inte kul men väldigt öppna. Ville gärna visa och berätta.) Av alla 1138 bilder har du lagt in 787 och har kramat kameran i så gott som varje fall. Tack Birgitta för massor av både bra och behövliga bilder! Många, inte alla, är fantastiska. Min enda invändning är att en hel del förtjänar beskrivande namn. Här har NÅ! en växande gruva med guld.
Om Jonas och jag hade diskuterat Casting hade det kanske klarnat för mig vad den växande guldgruvan kostar ur en teknisk-ekonomisk aspekt. Där begriper jag bara att bilder kostar mycket mer än texter att lagra och transportera. Jag hade också frågat om det finns möjlighet att se vissa bilder enbart i Album men slippa dem i Alla bilder. Våra nätsidor kan jag bara se ur ett användarperspektiv. Är överblickbarhet och struktur rimligt god? Jo, men ju fler som gräver i gruvan ju viktigare att arbeta bort ofullkomligheterna.
Under Bilder kommer överst fönstret Uppmärksammade Bilder. Där har inte mycket hänt sedan maj. Jag föreslår att detta fönster flyttas eller förändras flitigare. Därunder det större fönstret Alla bilder med fem urval (Alla Bilder - Mina Favoriter), funktionerna Lägg till Bilder och Se Bildspel, sökruta och omsorteringsmöjlighet samlade i överkant. Utmärkt! MEN jag vill OCKSÅ ha skärmsideuppradningen här uppe. DESSUTOM hellre än 1,2,3,4,5,6,7...53,54,55 t ex 1,2,3...10...20...30...40...50...55 för att raskare komma (tillbaka) till rätt del i den växande gruvan. Arrangemanget med fem gånger fyra bilder är optimalt på min skärm. Bildens namn ska självklart vara med här. Bildnamnets placering är inte självklar och inte heller att namnet på den som lagt in bilden ska synas redan här. Placeringen av "av Förnamn Efternamn" när jag vill se den beskrivande texten i bildspel stör mig. Exakt hur vi ska hantera namnet på den som är upphovet till bilden vet jag inte. Självklart ska det vara lätt att ta reda på men det måste inte vara framträdande.
Slutligen ett stycke om Album, dock inte de fem äldsta. Jag gissar att extrakostnaden per bild och album är minimal. Bra struktureringsmetod utan märkord och sökning med textsträngar och den enskilde kan skapa egna album med alla bilder. Jag startade Fåglar och fyller gärna på när fler bilder dyker upp där någon kan artbestämma. Alla goda ting är... hoppar jag (du har kanske en idé på sparlåga men så kom slåtterölet). Vestbros alla sju bilder är ett perfekt album med stor sparsmakad bredd om en faktisk vardagsidyll och spets i mycket läsvärda texter. Anslagstavlor kan ha haft propagandaplus inför den 22 men behövdes inte för affischeringen då. Men nästa gång vi snabbt ska ut på tavlorna i trakten kan det vara bra med en enkel och klar uppdelning internt --- bilderna bör inte kunna ses under Alla bilder men gärna enbart i ett album. Casting, tja ett litet av alla vitt skilda samsande särintressena värt kanske ett eget album med några bilder. Det enda speciella var att Ola & Fredrik ville att jag skulle prova kamerafunktionen Bildsekvens för första gången (de Fem från Östberga & USA på Valborg ville bara se en bild av sig själva på arstafaltet.se).
Klockan 13.47 den 25 Juni 2009, Jan Olof Jonson sade ...
Ojojoj! Detta var mycket vänligt!
Klockan 22.41 den 31 Maj 2009, Bobolars sade ...
Beklagar, vi hade fullt med det lilla livet. Vi hörs. Lars
Klockan 9.54 den 31 Maj 2009, Bobolars sade ...
Gomorron - long time no hear.Tack för alla inlägg och bloggar - du är imponerande aktiv. Härpå Ektorpsbacken har Fia flyttat ut - kaos i övrigt. Mycke jobb mycke tjaffs. Vi får ta en fiak på Waynes snart så jag får något roligt att tänka på. Kram
Klockan 18.42 den 29 Maj 2009, Mette Enström sade ...
Vad kul att du gillade bilderna! Jag kommer att bidra med några till - vad det lider....
Klockan 20.12 den 1 Mars 2009, Jessica sade ...
Hej!

Tack för all info.

Häls. Jessica
Klockan 19.57 den 9 April 2008, Birgitta Adolfsson sade ...
Kul Carola!
… jag anade väl att det var du!
I dag träffade vi Kultur och fritid på Stadsdelsförvaltningen som håller på att planera en stor fest på Årstafältet. Passa på att redan nu boka in 14 juni för drakfest!
I morgon skall vi träffa en skejtgrupp för att dra igång arbetet med att skapa en skejtpark på Årstalänken… Full fat framåt!
Klockan 14.50 den 9 April 2008, Carola sade ...
Tack så mycket Birgitta. Kul att kolla in sidan. Wow! totalt imponerad :-) Hälsa konstnären från Emile! /Carola
Klockan 15.45 den 22 November 2007, Anna Sehlin sade ...
tack :-)
Klockan 22.21 den 8 November 2007, Birgitta Adolfsson sade ...
TACK ROSA!
Vi möter så många människor som värnar om Årstafältet och har sett fram emot parken… Jag hoppas verkligen att vi kan göra skillnad.
Vi ses, trevlig helg
Birgitta
Klockan 20.50 den 8 November 2007, Rosa Lundmark sade ...
Hej
ni gör ett jätteviktigt jobb i nätverket! Jag ser fram emot hearingen den 19 november och hoppas på en stor uppslutning från alla som vill ha kvar och göra klart Årstafältet som en landskapspark. Hälsningar från Rosa
Klockan 10.34 den 26 Oktober 2007, Birgitta Adolfsson sade ...
Hej,
Anledningetn till att Årstafältet inte finns medräknat är att stadsdelen inte håller i skötselavtalet. Det är Bodil Hammarberg på Trafikkontoret som håller i planering och skötseln av parken. Det är viktigt att påpeka detta för de personer som tar fram handlingar som rör Årsta parker. Att de dels lyfter fram att Årstafältet är klassat som parkmark, men att det inte finns upptaget på listan pga att skötselavtalet ligger på Trafikkontoret. Om du kunde höra av dig till de som framställt dessa handlingar och påpeka detta och be dem förtudliga detta vore det fint. Ta med parkplanen nästa tillfälle vi ses…
Klockan 9.52 den 26 Oktober 2007, Mari Miljand sade ...
Hej!

Jag var igår på långpromenad i Tyresta nationalpark och när jag kom hem hade min granne lämnat ett medelande om att det skulle vara ett möte med bla "exploateringskontoret". Vi gick dit tillsammans. Det intryck man fick var att de tittat på kartor och sedan planerat in olika byggnader på alla obebygda platser. Om tomten var liten placerade man in sk stadsvillor på tomterna. En lågpris butik med tillhörande p-plats skulle byggas vid återvinningsstadionen i närheten av Östberga.Åven längs Sockenvägen skulle det komma upp nya hus. Trafiken i vårt närområde kommer att öka markant. Jag kom över ett material=samrådsmaterial som namnges "Parkplan för områdena Årsta, Österberga........
Där finns 13 parker i Årsta upptagna, men Årstafältet är inte upptaget i uppräkningen!!!!!!!!!! Enligt denna plan så finns det inga skötselplaner för Årstafältet. Hella fältet är markerat så att det är utan skötangivelser. Hur tolkar man detta? Märkligt nog finns det ett område i Årsta som kallas finpark och torg med mkt skötselintensiv parkmark. Var finns denna, något sådan vacker anläggning har jag inte sett?

Hälsningar från Mari

© 2018   Created by Kaj Karlsson.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor