Nätverket Årstafältet!

För en landskapspark med plats för alla

Karolina Keyser är nytillsatt Stadsarkitekt i Stockholm stad

Klassning:
  • Just nu 0/5 stjärnor.

Visningar: 201

Kommentera

Du måste vara medlem i Nätverket Årstafältet! för att lägga till kommentarer!

Gå med i Nätverket Årstafältet!

Kommentar av Birgitta Adolfsson den 9 Januari 2011 kl. 23.11
Min styrka är att se

helheten och att få folk att tala med

varandra.”

 

http://www.fastighetstidningen.se/BinaryLoader.axd?OwnerID=957a2b7e...

Om länken är för lång för mejlen?

http://www.fastighetstidningen.se/tidigare_nummer

Kommentar av Birgitta Adolfsson den 11 December 2010 kl. 10.21

Varför förtalar stadens tjänstemän/kvinnor idag Årstafältet som en slags barriär, en otillgänglig plats trots att Årstafältet idag är en av stadens viktiga parker. 

För blott för några år sedan har ett blocköverskridande Kommunfullmäktige antagit med en detaljplan som anger att Årstafältet är viktigt att spara och ska förädlas till landskapspark. Årstafältet är klassat om ”Friyta/grönområde är av regionalt värde” (sociotopkartan). Regional värde innebär en kvalitet som ofta är attraktiv för kommuninvånarna i stort, till skillnad från det lokala värdet som närmast rör stadsdelen... Staden har plöjt ned 50 milj i anläggning och lägger årligen ner stora investeringar på skötsel och tillgänglighet. 

Trots detta behandlar styrande politiker och tjänstemän Landskapsparken i utredningen ”det nya Årstafältet” och i samrådet – Årstafältet som en otillgänglig icke använd, man ignorerar konsekvent landskapsparkens existens och gör Årstafätlet till en lokal fråga för invånarna i stadsdelan Enskede-Årsta-vantör. 

Kommentar av Henrik Ström den 8 December 2010 kl. 9.26
Är det den mycket intensiva tungtrafiken på Alvendals ruinmotorväg med avfall och innehåll till Globen och reklamfilminspelning som får henne att säga "... eftersom det inte går att komma däremellan... " (efter 1:37 i klippet)? Vad menar stadsarkitekten med "lite otillgängligt" (2:03) i samband med Årstafältet?
Kommentar av Birgitta Adolfsson den 7 December 2010 kl. 1.08
Arkitektur-politiska riktlinjer…
Kommentar av Birgitta Adolfsson den 7 December 2010 kl. 1.04
Årstafältet utreds för att bli ännu en tät stenstad i söderort...
Är det inte dumt att bygga på dom få grönområden som är kvar?

Karolina Keyser ser att det är otroligt viktigt att veta och planera väl för att inte bygga bort allt grönt, men samtidigt säger hon att Stockholm redan är en blå-grön stad som den är och fortsätter sprida att Årstafältet är otillgängligt och ett område som man inte använder.

Årstafältet är en förhistorisk plats som berättar både folkets och stadens historia. Så sent som år 2000 antogs den detaljplanen som anger att Årstafältet ska förädlas till landskapspark och rekreationsområde för medborgarna. 50 miljoner är redan investerade i anläggning och i dag sköts Årstafältet som en av Stockholms viktiga parker. Landskapsparkens generösa yta gör att många skilda aktiviteter kan samsas parallellt. Variationen i grönområdet lockar medborgare i alla åldrar, skilda intressen och behov. Årstafältet fungerar som öppen och tillgänglig mötesplats för alla vilket länkar samman medborgarna i stadsdelarna kring fältet.

Som ny stadsarkitekt, med uppgift att klämma in ett Göteborg i Stockholm säger Karolina Keyser att det är hennes uppgift att testa var smärt-gränsen går... Karolina Keyser avslutar med att säga ”man kanske har tänkt fel…? ”Att vi lever i ett demokratiskt samhälle, att det lönar sig att protestera, ju mer engagemang desto bättre…”

Med dessa ord inser jag plötsligt var smärtgränsen går...

© 2018   Created by Kaj Karlsson.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor